Nieuwe arrestatie voor Oud en Nieuw ongeregeldheden in Hedel

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 29-jarige man uit Soest is op 9 april gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij de gewelddadige incidenten tijdens de Nieuwjaarsnacht in Hedel. Het onderzoek naar zijn exacte rol in de ongeregeldheden, waarbij hulpverleners met zware explosieven werden belaagd, is nog gaande.

Lopend onderzoek

Sinds de jaarwisseling loopt er een onderzoek naar de gewelddadige gebeurtenissen in Hedel waarbij meerdere agenten gewond raakten. Op 4 april heeft het onderzoeksteam foto’s vrijgegeven van zeven mannen die nog worden gezocht in verband met het geweld. De recent gearresteerde man is niet een van deze zeven.

Verdachten uit verschillende regio’s

De man uit Soest is de vijfde verdachte die tot nu toe is aangehouden. Eerder werden een 45-jarige man uit Hedel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel gearresteerd. Alle verdachten, behalve de 24-jarige man uit Zaltbommel, zitten nog vast. De man uit Zaltbommel wacht zijn rechtszaak in vrijheid af.

In de afgelopen weken zijn er doorzoekingen geweest in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan de IJssel en Soest.

Opsporing Verzocht aandacht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal ook aandacht besteden aan de zaak. Het onderzoeksteam houdt sterk rekening met de mogelijkheid dat de zeven nog gezochte mannen ook uit andere delen van het land komen. Tips kunnen worden doorgegeven via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.